madelenesbakblogg.blogg.se

Madelene heter jag, Detta är min blogg där jag delar med mig av mina bakverk och recept. låt er inspireras!

Frostade äpplen

Publicerad 2013-11-27 21:10:41 i Allmänt,

 
 
Det här behöver du

1 st ägg
florsocker
strösocker
 
Så här gör du

vispa upp äggvitan och pensla på ägget, 
strö på med socker och avsluta
med florsocker.
 
Låt torka i minst 1h innan ni deckorerar med dem.

Pepparkaks- och nötsnittar

Publicerad 2013-11-27 09:14:59 i Allmänt,

 
 
Det härbehöver du:
 
0,75 dl strösocker
100 gram smör
2 msk ljus sirap
1 msk pepparkakskrydda
(finns i färdig blandning)
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ½ tsk kallt vatten
0,5 dl hackade mandlar
0,5 dl hackade hasselnötter
 
Gör såhär:

sätt ugnen på 175 grader.
Blanda socker, smör, ljus sirap, pepparkakskrydda,
vetemjöl, bakpulver och vatten i en matberedare.
Blanda lite lätt och rör i nötterna.
Dela degen i 3 delar och rula ut dem på ett bakplåtspapper .
Tryck lite lätt på rullarna, gräddas i 15-17 minuter.
Ta ut dem ur ugnen och skär dem i snittar medans
dem fortfarande är varma.
 
Lycka till!
 

Saffranssockerkaka

Publicerad 2013-11-26 20:27:18 i Allmänt,

 
Det här behöver du:

200 gram smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 påse saffran
1 ½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk ströbröd
 
 
Gör så här:

Ställ ugnen på 175 grader, smält smöret och låt svalna. 
Vispa ägg och socker pösigt, blanda i smöret och mjölken.
tillsätt saffranet och rör ihop med elvisp.
Häll upp i en smord och bröad form.
Gräddas i nedre delen utav ugnen i ca 40-45 min.
Låt svalna innan servering.
 
Klar att serveras!

Blåbärscheesecake

Publicerad 2013-11-19 08:17:50 i Allmänt,





Så gott det är med cheesecake, och så enkelt! Här är ett utav mina favorit recept. 

Det här behöver du

Botten
16 st digestivkex
100 g smör
1 msk socker 

Fyllning 
200 g philiadelphia 
2 dö strösocker 
3 st ägg, delade i gulor och vitor
2 dl vispgrädde 
0,5 msk florsocker 
2 dl färska eller tinade blåbär

Gör så här

Mixa digestivekexen med socker och smält smör i en matberedare. 
Tryck ut digestiveblandningen i en form med löstagbar kant. Ställ den kallt.
Vispa samman ost, socker och äggulor i en separat skål, vispa grädde och florsocker i en annan. Till sist vispas äggvitan med en nypa salt till ett hårt vitt skum i en separat skål. 
Blanda ostsmeten med grädden, vänd sedan ner äggviteskummet med varsam hand. 
Mixa blåbären och vänd ner dom i smeten. Häll smeten i formen och frys i minst 4 timmar.
Dekorera med exempelvis valnötter eller färska blåbär.

Vid servering tas cheesecaken ut direkt ur frysen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela