Blåbärscheesecake

Så gott det är med cheesecake, och så enkelt! Här är ett utav mina favorit recept.
Det här behöver du
Botten
16 st digestivkex
100 g smör
1 msk socker
Fyllning
200 g philiadelphia
2 dö strösocker
3 st ägg, delade i gulor och vitor
2 dl vispgrädde
0,5 msk florsocker
2 dl färska eller tinade blåbär
Gör så här
Mixa digestivekexen med socker och smält smör i en matberedare.
Tryck ut digestiveblandningen i en form med löstagbar kant. Ställ den kallt.
Vispa samman ost, socker och äggulor i en separat skål, vispa grädde och florsocker i en annan. Till sist vispas äggvitan med en nypa salt till ett hårt vitt skum i en separat skål.
Blanda ostsmeten med grädden, vänd sedan ner äggviteskummet med varsam hand.
Mixa blåbären och vänd ner dom i smeten. Häll smeten i formen och frys i minst 4 timmar.
Dekorera med exempelvis valnötter eller färska blåbär.
Vid servering tas cheesecaken ut direkt ur frysen.