madelenesbakblogg.blogg.se

Madelene heter jag, Detta är min blogg där jag delar med mig av mina bakverk och recept. låt er inspireras!

Non-stop glass

Publicerad 2013-10-27 11:01:59 i Allmänt,

 
 
Här kommer barnet i mig fram, non-stop även kallad smarties glass
var min absoluta favorit när jag var liten,detta receptet är så
enkelt och kommer att vara en favorit hos alla!
Här kommer receptet, varsågoda!
 
 
Det här behöver du
 
4 äggulor
4 msk florsocker
4dl vispgrädde
2 msk vaniljsocker
2 dl mini non-stop
 
Gör så här
 

vispa äggulor och florsocker kraftigt till det blir poröst.
Vispa grädde och vaniljsocker i en annan skål, tills grädden blir lagom fluffig
den ska inte skära sig. Rör ihop äggsmeten med grädden och blanda försiktigt ner
non-stopen så att inte färgen fösvinner.Frys in minst 5 timmar innan servering.
Och ta fram glassen i god tid innan den skaserveras.
 
Lycka till
 
 

Tims Dumlemuffins

Publicerad 2013-10-27 10:46:10 i Allmänt,

 
 
100 g smält smör
2st ägg
2 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 påse dumlekolor
 
 
Smält smöret, vispa undertiden socker och ägg pösigt.
rör i alla torringredienser, samt det smälta smöret.
fyll muffinsformar (jag brukar använda mig utav
en glasskopa för att få en jämn fördelning
av smeten i formarna) Tryck tillsist i två dumlekolor i varje muffins.
 
Grädda i nedre delen utav ugnen i 225 grader i cirka10 min.
ät som dom är eller servera med vispgrädde!
 
Lycka till
 

Snabb Hallonpaj

Publicerad 2013-10-27 10:24:46 i Allmänt,

 
Pajbotten 
 
3 dl vetemjöl
1 dl socker 
1 ½ tsk bakpulver 
175 g smält smör 
 
Blanda
 
1 liten burk cream fraiche 
1,25 dl socker
2 msk vaniljsocker
 
 
Häll cream fraiche blandningen över pajbottnen och strö över hallon,
blåbär, rabarber eller alltsammans! 
in i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter.
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela